Uusi toimitusjohtaja Jaakko Hirvola, amk-rahoitus, muuntokoulutus, MyTech, yrityscase: Akukon

Muutos on mahdollisuus

Teknologiateollisuuden tuleva toimitusjohtaja Jaakko Hirvola: ”On hienoa päästä rakentamaan teknologiateollisuuden yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä kohti kansainvälistä menestystä, koko Suomen parhaaksi.” Lue Jaakko Hirvolan haastattelu.
 

Teknologiateollisuus lahjoitti 3 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille

Lahjoitus korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle. Ammattikorkeakoulujen on panostettava erityisesti koulutuksen laatuun ja työelämälähtöisyyteen sekä opintojen etenemiseen.
 

Elinikäinen oppiminen on Suomen tulevaisuuden avain

Teknologian kehitys ja työelämän muuttuminen koskettavat jollakin tavalla jokaista suomalaista ja kaikkia toimialoja. Oulun yliopistossa etsitään käytännön ratkaisuja teollisuuden ja työn murrokseen muuntokoulutuksen avulla.
 

Parturikampaajasta laivalevysepäksi

Pipa Sadiku otti työuralleen uuden suunnan ja kouluttautui kuudessa kuukaudessa laivalevysepäksi. Katso Pipa Sadikun haastattelu.
 

 

Vientiteollisuus tarjoaa tuhansille nuorille kesätyöpaikan

Teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden ja metsäteollisuuden yritykset tarjoavat tulevana kesänä arviolta 23 000 kesätyöpaikkaa.
 
 

Akukonissa panostetaan ihmisiin

Akukon on akustiikan, meluntorjunnan ja av-alan suunnittelu- ja konsultointiyritys. Pk-yritys tekee töitä henkilöstön hyvinvoinnin eteen ja investoi paljon koulutukseen. Muun muassa tutkijoita palkanneessa yrityksessä arvostetaan monenlaista osaamista.
 

Ysiluokkalaiset  rakensivat sykemittarin osana MyTech-projektiaan

Nurmijärveläisen Urheilupuiston koulun 9. luokan fysiikanryhmä osallistui Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelmaan: vierailut Suunnolle ja Aalto-yliopiston Luma-keskukseen loivat linkin kouluprojektin ja tosimaailman välille.
 
 

Blogi

Paikallinen sopiminen tekee palkkauksesta investoinnin

Päättymässä oleva työmarkkinakierros on ensimmäinen neuvottelukierros keskitetystä työmarkkinapolitiikasta luopumisen jälkeen. Paikallinen sopiminen on kierroksen myötä edistynyt aimo harppauksen, Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen kirjoittaa blogissaan